Заслужена награда

Награждаване
28.05.2013 / 15:10

По традиция на 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Oбщина Сливен отличи най-добрите си ученици.

Тази година 38 ученици от Сливен - първенци от национални олимпиади, конкурси и състезания, показали отлични постижения в учението, спорта и изкуството, бяха наградени от кмета Кольо Милев. Те получиха грамоти и подписани от кмета томчета от книгата "100 причини да се гордея, че съм от Сливен".

Радостни сме, че един от наградените ученици беше нашият възпитаник – Росен Ивайлов Стойнов от IV „б” клас.

"Вие сте надеждата и елита на Сливен. Най-радостното е, че всяка година наградените стават все повече", каза в словото си кметът Кольо Милев.

"Искам да поздравя моите съграждани – пазители и разпространители на ценностите - учителите, читалищните дейци, хората на духа в театрите, библиотеките, галериите", каза в словото си кметът, пред препълнената зала на ДТ "Стефан Киров".

"В трудни времена и преди, и сега всеки роден и живял тук изпитва чувство на дълбока, изконна гордост, че принадлежи на град, който пази духа си", каза още Милев и припомни, че само на няколко крачки от театъра, в читалищната библиотека "Зора" се съхранява изключителна съкровищница от книги и ценни експонати.

Още снимки от новината

Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев