ФЕСТИВАЛ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ, Сливен 20 октомври 2013 г.

17.10.2013 / 10:46

ФЕСТИВАЛ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ - 20.10.2013 г. (неделя)

 

За втора поредна година ОУ "Елисавета Багряна" - гр. Сливен ще бъде домакин на Втория Фестивал за учене през целия живот по проект "NELLII" (Национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот - Network for Effective Lifelong Learning Initiatives and Information.) NELLII е едногодишна инициатива, която стартира на 1 март 2012 г. с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Проектът се реализира чрез регионалните инспекторати по образование в цялата страна. Обхваща се формалното и неформалното образование и всички нива на учене (предучилищно, училищно и висше образование, професионално обучение).

Министерството на образованието и науката в партньорство с Фондация на бизнеса за образованието и вестник «Аз Буки» изгражда национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот. Тя е съставена от Съвети за учене през целия живот, които се организират в 28 града в България. В Сливен е учреден местен Съвет за учене през целия живот в края на месец май 2012 г. Тази неформална гражданска структура обединява активни образователни институции, неправителствени организации, местни власти, медии с цел да се популяризира продължаващото образование и ползата от ученето.

Фестивалът ще включва разнообразни прояви, насочени към малки и големи - отворени врати в образователни институции, спортни занимания и игри, демонстрации на бойни изкуства, чуждоезикови ателиета с творчески занимания, народни танци, изложби, научни демонстрации, семинари за студенти и преподаватели, ще бъде засегната и темата за доброволчеството, ще бъдат представени и добри продукти, направени от други проекти на МОН. Участниците в Празника за учене през целия живот ще се запознаят със световно признатата сугестопедична методика на проф. д-р Георги Лозанов чрез въведение в курс по английски език под формата на игра.

Целта на всички прояви е да се популяризира разнообразието от възможности за учене на различна възраст.

 

ФЕСТИВАЛЪТ В ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА" - гр. Сливен

ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ОТ 9,00 часа на 20.10.2013 г. (неделя)

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Програмата на фестивала може да видите в прикачения фаил.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев