ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”

12 ОУ
18.02.2015 / 10:25

На 17.02.2015 г., в Хотелски комплекс «Национал Палас” се проведе среща на седмокласници от ОУ”Елисавета Багряна” и г-н Радостин Бозуков, мениджър на хотелския комплекс. Срещата бе организирана от Център за кариерно ориентиране – Сливен и с подкрепа на ръководството на училището в лицето на г-жа Величка Христова.

Уютната атмосфера, топлото посрещане даде възможност да се събуди любопитството у учениците за предизвикателствата в хотелиерството и туризма. Не закъсняха и въпросите на учениците, отправени към г-н Бозуков: „Дали мениджър е професия или призвание?”, „Как преминава един работен ден на мениджъра на такъв голям комплекс”?, „Трябва ли един мениджър да е господар на всички процеси и дейности във фирмата?”. Домакинът разказа за дългия път на осъществяването на идеите си, за предизвикателствата в бизнеса, за уменията и качествата, които трябва да притежава и развива човек в професионалния си път. Не пропусна да насочи вниманието им към културно-историческите факти, свързани с основната дейност на Добри Желязков-Фабриканджията.

Посланието на г-н Бозуков към подрастващите беше мисълта на древния философ Конфуции: «Избери работа, която харесваш и няма да ти се наложи да работиш и един ден през живота си». Децата разгледаха комплекса.

„Всеки изправен пред избора на професия трябва да помни, че най-подходяща професия е онази, която отговаря на интересите, уменията, способностите на личността – беше призивът на г-жа Дончева, кариерен консултант в Център за кариерно ориентиране – Сливен.

Още снимки от новината

ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”
ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”
ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”
ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”
ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев