Клуб "Млади възрожденци"

Клуб "Млади възрожденци"
08.09.2015 / 16:53

С военни почести, издигане на националния трибагреник и ритуал по полагане на венци и цветя Сливен отбеляза 130 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пред паметника на Хаджи Димитър в града почит към паметта на личностите, осъществили националния идеал за обединение отдадоха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, народните представители Мария Белова и Иван Славов, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, зам-областният управител на област Сливен Камен Костов, председателят на Общински съвет-Сливен Мария Григорова и общински съветници. Историческата дата уважиха още военнослужещи от формирование 22 220, ръководството на ОД на МВР и Регионален инспекторат по образование –Сливен, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите, ученици, представители на политически партии, общественици и граждани.

По случай 130-годишнината от Съединението, младите възрожденци от XII ОУ „ Елисавета Багряна”, Сливен, положиха цветя пред паметника на Хаджи Димитър в града.

Още снимки от новината

Клуб "Млади възрожденци"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев