Честване на 139-та годишнина от Освобождението на Сливен от османско иго

Клуб "Млади възрожденци"
17.01.2017 / 21:11

Учениците от клуб „Млади възрожденци” към ОУ ”Елисавета Багряна” – Сливен се включиха в общоградския ритуал-поклонение по повод 139 години от освобождението на Сливен , който се състоя на 17 януари от 11 часа пред паметната морена в градинката на площад "17-ти януари" в кв. „Клуцохор”.

На 17 януари 1878 година в Сливен влизат драгуните на майор Кардашевски, водени от Коста Карадимитров и се установяват в квартала „Клуцохор“. Войските на генерал Делингсхаузен са посрещнати тържествено от гражданите, духовенството и първенците на Сливен. Добри Чинтулов произнася приветствено слово към освободителите. За овладяването на града и за логистиката големи заслуги има и легендарният сливенски войвода Панайот Хитов.

В тържеството днес се включиха десетки сливенци, областният управител Татяна Петкова, кметът Стефан Радев и неговите заместници, народният представител Мария Белова, председателят на общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, представители на различни държавни институции, училища, военни, неправителствени и родолюбиви организации, политически партии.

Още снимки от новината

Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев