Сребърен медал от международното състезание "Математика без граници"

Християна Петкова Василева
08.03.2017 / 18:03

Християна Василева от 4"в" клас от ОУ "Елисавета Багряна" е със сребърен медал от международното състезание "Математика без граници".

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова връчи сертификатите за участие, грамотите и медалите на победителите от Сливен в международното състезание „Математика без граници”.

Сливенските ученици, от 2, 3 и 4 клас, спечелиха 13 медала от зимния кръг на международния турнир. Младите математици се подготвят в общинския Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс. Техен преподавател е ст. учител Венета Кирова.

В четвърти клас отличени със сребърни медали са Християна Петкова Василева, Теодор Галинов Господинов и Станимир Ивов Миланов. Те се състезаваха с 2182 участници от 16 държави.

„Постигнатите медали са плод на общите усилия на учителите в училищата, извънкласните занимания в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс и родителите. Но успехите се дължат най-вече на таланта на децата”, посочи директорът на Центъра Георги Иванов.

Още снимки от новината

Християна Петкова Василева
Християна Петкова Василева
Християна Петкова Василева
Християна Петкова Василева
Християна Петкова Василева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев