Споделяне на добри практики в РУО - Сливен

Споделяне на добри практики
08.04.2017 / 15:52

От 4 до 6 април 2017 г. в РУО – Сливен се проведе кръгла маса на тема „Споделяне на добри практики от прилагането на проектно-базираното обучение в училище“.

Нашето училище беше представено от Йорданка Стефанова – класен ръководител на 1“д“ клас, която представи своята работа на тема: „Ситуационно обучение в 1 клас” и Мери Божкова – възпитател в начален курс, която представи проектно-базиран урок в първи клас по проект „Твоят час” (Занимания по интереси).

Темата на урока беше: "Изработване на мартеници от прежда".

Целта на урока е децата да изработят мартенички по определена технология (намотаване на конец около дадена основа), и да приложат наученото при други изделия. За осъществяване на целта и спазвайки етапите на проектно-базирания урок, децата се разделят на групи, като всяка група има поставена конкретна задача за решаване. Първата група научиха легендата за мартеницата и я разказаха на останалите деца от клуба "Весели сръчковци". Втората група оформи и подреди работните места. Третата група наряза бели и червени конци, които осука. Четвъртата група, заедно с първата и втората намотаха по едно бяло и червено кръгче от картонена ролка. След това сглобиха самата мартеница. В края на часа всяка група сподели каква работа е свършила, като по този начин се затвърдяват придобитите знания и умения. За последния етап, децата направиха изложба и оцениха изработените мартеници. За да видят къде другаде могат да приложат тази техника им показах мостри на моливче, гривничка и лъжичка.

Още снимки от новината

Споделяне на добри практики
Споделяне на добри практики
Споделяне на добри практики
Споделяне на добри практики
Споделяне на добри практики

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев