Заслужена награда

Почетно отличие
30.10.2017 / 20:02

В навечерието на 1 ноември, Ден на народните будители, в Сливен бяха връчени награди на името на Софроний Врачански. Отличията на Регионално управление на образованието са за високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата.

Бившият заместник-директор на ОУ "Елисавета Багряна", г-жа Маргарита Урумова, беше отличена в категория "Активни педагози - преди и сега - за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието". Тя беше номинирана от учителския колектив на училището след единодушно решение на педагогически съвет.

Г-жа Маргарита Урумова има 18 години учителски стаж. В ОУ "Елисавета Багряна" започва работа през 1998 година, отначало като заместник-директор по административната част, а от 2008 година до навършване на пенсионна възраст през 2017 година като заместник-директор по учебната част.

Г-жа Маргарита Урумова е с изявен авторитет сред ученици, педагогически, непедагогически персонал и обществеността. В работата си винаги е била взискателна и отговорна, обективна и толерантна. Тя проявяваше професионализъм не само в умението си да осигури спокойна за работа атмосфера в училище, но и в работата си като учител. Г-жа Урумова притежаваше талант да мотивира своите ученици да изявяват своите заложби и чрез тях активно да участват в обществения и културния живот на Сливен.

Госпожа Урумова инициира и организира мероприятия, допринасящи за приобщаване на учениците на ОУ "Елисавета Багряна" към непреходните национално значими идеали и ценности. Тя е с изключителен принос за развитието на учебното заведение. Заместник-директорът винаги се е ползвала с изключителен авторитет сред родителската общност.

С нейно значимо участие се включихме в много европейски проекти - например програма "Коменски", проект "Успех", както и в първа фаза на проект "Твоят час".

Госпожа Урумова с цялостната си работа заслужи да бъде удостоена с наградата за "Активни педагози - преди и сега - за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието".

Честито, г-жо Урумова!

Още снимки от новината

Почетно отличие
Почетно отличие
Почетно отличие
Почетно отличие

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев