В памет на Апостола

Рецитал
21.02.2018 / 13:42

На паметната дата 19 февруари по случай 145 години от гибелта на Апостола на свободата, третокласници от ЦДО на ОУ „Елисавета Багряна” изнесоха рецитал, посветен на Васил Левски. Със силни думи учениците разказаха за живота и делото на Апостола и развълнуваха своите гости. Завършвайки рецитала, децата изрекоха заедно със своите съученици паметното стихотворение на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски”. Вълнуващ миг и повод за гордост за нас като българи.

Част от третокласниците представиха драматизация на разказа „Апостолът в премеждие”. Изпълнявайки ролите на Васил Левски, Христо Ковачев, Али чауш, Илчо кафеджията, заптието, бръснарят и автора, децата пресъздадоха кратък епизод от смелия и изпълнен с премеждия живот на Апостола. Със своята артистичност, въодушевление и актьорско майсторство, малките артисти предизвикаха трепет и вълнение в публиката.

Директорът на училището г-жа Величка Христова поздрави участниците за артистичното представяне и призова всички третокласници да се придържат към идеите на Апостола и винаги да следват светлия му пример!

Още снимки от новината

Рецитал
Рецитал
Рецитал
Рецитал
Рецитал
Рецитал

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев