Ученици отдадоха почит към Хаджи Димитър

Клуб "Млади възрожденци"
11.05.2018 / 17:22

Учениците от клуб "Млади възрожденци" при ОУ "Елисавета Багряна", с ръководител г-н Даниел Андров, участваха в церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Събитието се проведе на 10 май по случай 178 години от рождението на прочутия войвода.

На едноименния площад слово произнесе кметът на община Сливен г-н Стефан Радев. В него той посочи: „10 май е паметна и светла дата за нашия град и за България. На 10 май се е родил Хаджи Димитър- нашият съгражданин, записал името си със златни букви в българската борба за национално освобождение. Неслучайно най- големият поет на България, най- емоционалният поет на Възраждането- Христо Ботев е посветил две свои стихотворения на Хаджи Димитър и на Васил Левски. Толкова високо Христо Ботев оценява личността и делото на Хаджи Димитър. Мисля, че никой от нас не се съмнява в оценката на Ботев. Неслучайно и нашите съграждани издигат този величествен паметник“.

След официалната част започна концертът на Детски танцов ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър-1937“.

Още снимки от новината

Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев