Ученици бяха наградени за свои добри постъпки

Награждаване
01.06.2018 / 22:07

Станислава Андонова от 3. "б" клас и Валентин Чаушев от 4. "а" клас при ОУ "Елисавета Багряна" получиха сертификат за благородна постъпка "Златно сърце". Церемонията по награждаване се състоя на 1 юни в заседателната зала на Областна администрация - Сливен.

Станислава с още две свои приятелки, през пролетната ваканция е изработила великденски картички и сувенири и в продължение на три дни ги е продавала на маса в центъра на село Глушник, където живеят децата. Това е било тяхна самоинициатива. Събраната сума от 328 лева са дарили за довършване на храм „Св. Йоан Кръстител“ в селото.

Валентин е много отговорен, отличен ученик. За тези четири години в училище, винаги се е показвал като възпитан, толерантен и справедлив. В много случаи е оказвал помощ и подкрепа на свои съученици.

През месец април в автобусна катастрофа на автомагистрала „Тракия“, загина майката на четвъртокласничката Диянита Георгиева.

Вальо, който също е загубил своята майка преди години, дари сума от 50 лв. за съученичката си в знак на съпричастност.

Постъпката на Валентин е пример за човешка доблест и благородство. Показа колко много добрина има в едно малко детско сърце.

На церемония беше връчен приз "Майчино сърце". Тази година носителят на голямото отличие е Маргарита Маринова, която е приемен родител на ученик от ОУ "Елисавета Багряна".

Още снимки от новината

Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев