Поздрав от приятели

Поздрав от приятели
01.10.2018 / 15:47

Талантливи ученици от ОУ "Елисавета Багряна" отправиха поздрав към присъстващите на церемонията по награждаване на участниците в Националния конкурс „160 години Болградска гимназия - извор на родолюбие“. Награждаването се състоя в Областна администрация - Сливен.

Алекс Колев изпълни песента "Целувка към розата", а Стефания Георгиева, Ивайла Андонова и Никол Тенева изпяха "Внимавай кога се жениш".

47 ученици от страната и от Болград, Украйна са изпратили свои творби за участие в конкурса за есе на тема "160 години Болградската гимназия - извор на родолюбие". Целта на конкурса бе да се оцени ролята на Болградската гимназия в историята на България, да се потърси нейният принос за националното самосъзнание в съвременността.

Конкурсът, посветен на 160-годишнината на Болградската гимназия "Георги Сава Раковски", бе обявен от Областна администрация - Сливен. Той беше подкрепен от Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и четирите общини от Сливенска област.

Болградската гимназия в Одеска област, Украйна, е основана през 1858 г. с указ на княз Никола Богориди. Тя е първото средно българско училище и тази година чества своя 160-годишен юбилей.

 

В Сливенска област се проведе и благотворителна кампания за набиране на средства за оборудване и ремонт на гимназията.

Още снимки от новината

Поздрав от приятели
Поздрав от приятели
Поздрав от приятели

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев