Заедно против трафика на хора

Заедно против трафика на хора
18.10.2018 / 20:08

На 18.10.2018 г. под мотото „Заедно против трафика на хора” премина събитието, организирано от Ученическия съвет при ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен. По повод Международния ден за борба с трафик на хора, ученици от седми клас подготвиха и представиха пред свои учители, съученици и приятели презентация относно проблема с трафика на хора, решаваха казуси и беседваха по темата. Целта на поставената тема е превантивна работа с учениците, които са в изключително уязвима възраст.

Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Престъплението „трафик на хора” се състои в набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им.

Денят е обявен през 2007 г. по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия Франко Фратини.

Отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора и през 2018г. цели повишаване чувствителността на обществото към този феномен, водещ до сериозно нарушаване на основни човешки права и свободи.

Инициативата е насочена към подобряване на разбирането за проблемите, свързани с трафика и мерките, които трябва да се предприемат за неговото противодействие, към стимулиране на младите хора да бъдат по-информирани, към ангажиране на гражданското общество, властите, институциите в ограничаване на това престъпление.

 

 

Още снимки от новината

Заедно против трафика на хора
Заедно против трафика на хора
Заедно против трафика на хора
Заедно против трафика на хора
Заедно против трафика на хора

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев