Експерт от Община Сливен запозна учениците от 2. клас с видовете бедствия

Беседа
20.02.2019 / 20:40

Беседа на тема "Реакция при бедствия" се състоя в ОУ "Елисавета Багряна". В учебното заведение гостува инж. Снежана Кънева от отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя се срещна с учениците от ЦДО от втори клас.

 

Второкласниците бяха любопитни да разберат какви бедствия са познати и характерни за района на Сливен и страната ни, как възникват и каква е защитата и самозащитата, какво трябва да знаем и какво не бива да правим, ако ни сполетят и др. Те питаха за всички бедствия, за които имат информация или искат да знаят - наводнение, урагани, цунами, лавини, вулкани, пожари и др.

 

Инж. Снежана Кънева отговори много подробно и разбираемо какво прави общината и кметът за защитата при бедствия. Тя посочи, че нашата община има последователна и добра политика в това отношение. Администрацията има план за действие и мерки за реакция и противодействие.

 

Срещата с инж. Снежана Кънева беше изключително ползотворна, тъй като темата за бедствията е заложена в учебната програма по Околен свят за 2. клас.

Още снимки от новината

Беседа
Беседа
Беседа

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев