Посещение в РСПАБ - гр. Сливен

Посещение в РСПАБ
01.04.2019 / 10:45

На 29-ти март първокласниците от ЦДО 1-ви „а” и „г” клас, с начален учител ЦДО Миглена Танева, посетиха Районна служба пожарна и аварийна безопасност – гр. Сливен, а гост беше и госпожа Марияна Вълчева, класен ръководител на част от тях.

За начало на малките ученици беше изнесена лекция, която премина в беседа, на тема „Как да реагираме правилно при пожар“. Децата показаха завидни знания и смаяха лектора с това, че знаят телефонния номер за спешни случаи, как не трябва да изпадат в паника при кризисна ситуация, как бързо и безопасно да се придвижат извън зоната на бедствието, а за финал му заявиха, че всички ще станат пожарникари, за да спасяват деца и животинчета от огнени стихии.

След официалната част в конферентната зала първокласниците бяха изведени в гаража и двора на РСПАБ, където огнеборците демонстрираха как слизат по пилона за бързо придвижване, обстойно разгледаха оборудването на пожарните машини, качиха се на шофьорските места, а за „десерт“ лично, с малките си ръчички, гасиха въображаем пожар, като едва удържаха дебелия маркуч със силната струя вода и пяна.

Пожарникарите бяха истински впечатлени от малките дисциплинирани любопитковци, а те от своя страна за „Довиждане“ им пожелаха здраве, късмет и по-малко огнени стихии.

Още снимки от новината

Посещение в РСПАБ
Посещение в РСПАБ
Посещение в РСПАБ
Посещение в РСПАБ
Посещение в РСПАБ
Посещение в РСПАБ

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев