Обучение на персонал eTwinning

Обучение
04.04.2018 / 16:40

В края на месец март ОУ „Елисавета Багряна“, гр. Сливен беше домакин на eTwinning обучение за начинаещи. Събитието беше организирано по покана на г-жа Величка Христова, директор на училището и г-жа Татяна Николова, педагогически съветник с любезното съдействие на Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята си на Национално звено за координация по дейност eTwinning. То беше насочено към учители, начинаещи по дейност eTwinning.

Програмата на събитието беше структурирана в три основни модула: теоретичен, практически и споделяне на добри практики.

Чрез първия модул беше представена дейност eTwinning, като част от програма „Еразъм +“, самата програма „Еразъм +“ и възможностите, които те предоставят за професионално развитие на учителите и повишаване качеството на образователния процес. Учителите се запознаха с начините за интегриране на иновативни педагогически методики и дигитални инструменти в преподаването на учебното съдържание и организиране на свободното време на учениците. Практическият модул беше изпълнен с много емоции. Учителите от ОУ "Елисавета Багряна" влязоха в ролята на ученици, работиха по групи и участваха в игри, разработени с различни онлайн приложения.

Г-жа Татяна Николова, педагогически съветник в ОУ „Елисавета Багряна“ представи дейността на училището в електронния портал и проект “M(e)Y(ou) Society“, по програма „Еразъм+“, КД2. Той е разработен от учители от Словения, Испания и България. Продължителността му е 36 месеца и е насочен към формиране на социални компетенции у учениците за намаляване на насилието в училище, опознаване и приемане на културното многообразие, формиране на чувство за принадлежност към училищната общност и насърчаване на патриотизма. За постигане основните цели на проекта и създаване в училището атмосфера на сътрудничество между учители и ученици, в рамките на проекта ще бъдат организирани тренинги за учителите.

Участниците в събитието изразиха удовлетворение от обучението и изразиха желанието си да се включат в бъдещи онлайн и на място събития, организирани от българските eTwinning посланици и ЦРЧР.

 

Още снимки от новината

Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение
Обучение

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев