Първият учебен ден

Тържество
15.09.2021 / 16:29

Вълнуващ и празничен беше първият учебен ден в Основно училище „Елисавета Багряна“ в Сливен. Украсените класни стаи посрещнаха учениците от първи до седми клас.

Най-нетърпеливи бяха първокласниците и петокласниците, които очакваха с трепет да се запознаят със своите нови учители. За тях беше организирана тържествена церемония. В програмата се включиха талантливи ученици с песни, танци и стихотворения.

Директорът на училището г-жа Величка Христова поздрави присъстващите и увери, че целият екип на учебното заведение ще положи максимални усилия за осигуряване на безопасна среда за провеждане на образователно-възпитателната дейност.

В ОУ ”Елисавета Багряна” новата учебна година започна за 670 ученици, разпределени в 30 паралелки, като 325 ученици от 1. – 4. клас са обхванати в 14 групи в целодневна форма на обучение.

Училището разполага с модерна база, два компютърни кабинета, хореографски салон, физкултурен салон, както и форум с уникален стенопис.

Към училището има разнообразни извънкласни форми за работа. Има 12 групи по интереси: „Забавна математика“, “Млади възрожденци“, „Спортни танци“, ,,Журналист“, “Млад баскетболист“, “Живата природа“, “Хартиена магия“, танцов състав, мажоретен състав и др. През тази година продължава работата по няколко европейски проекта.

В навечерието на новата учебна година беше оборудван нов кабинет по музика в прогимназиален етап и нов кабинет по информационни технологии. По спечелен проект по НП “Изграждане на училищна STEM среда“ започва обучение в нов STEM център за природни науки, изследвания и иновации, обвързващ задължителното обучение с практическо изучаване на най-значимата природна територия в региона - парк „Сините камъни“. Чрез проектно-базирано обучение учениците ще изучават и прилагат компетентности в областта на природо-математическите науки.

Първият учебен звънец изби за 94 ученици.

Г-жа Христова им пожела радостни, успешни и щастливи дни, да намерят много нови приятели и да направят уверено първите си стъпки в света на знанието.

Заради епидемичната обстановка, учебната година за учениците от втори, трети, четвърти, шести и седми клас започна по различно време.

Успех, мили ученици!

Още снимки от новината

Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество
Тържество

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев