Национално състезание по творческо писане на английски език

Национално състезание
13.02.2024 / 16:14

Приключи Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език, организирано от фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС". За четвърта поредна година в състезанието се включиха и ученици от Пакистан, което е резултат от партньорството на фондацията с „EYE on IVY”, Пакистан.

Интересът към състезанието беше голям - ученици от 186 училища, включително и от ОУ „Елисавета Багряна“, гр. Сливен, взеха активно участие.

Учениците от шести и седми класове на ОУ „Ел. Багряна“ дадоха воля на въображението си в дните за писане през м. ноември 2023 г. в СТЕМ кабинета на училището.

Членовете на националното жури, сред които е Анджела Родел - преводачката на спечелилата награда „Букър“ - „Времеубежище“ на Георги Господинов, както и други с интерес се запознаха с творбите и на нашите ученици. Допуснати до Национален кръг с високо оценени писмени работи във всяка възрастова група (общо 126 работи) бяха и на Атанас Недялков от 6. в клас и Габриела Цветкова от 7. б клас.

Всички участници бяха наградени с грамоти за участието в конкурса. Две допълнителни грамоти за национални финалисти бяха връчени на Атанас Недялков от 6. в и Габриела Цветкова от 7. б клас.

Грамотите бяха раздадени в присъствието на директора на ОУ "Елисавета Багряна", г-жа Величка Христова, и учителите по английски език в прогимназиален етап - г-жа Ю. Шарапчиева и г-жа В. Стоянова.

Благодарим на всички ученици за участието! Желаем бъдещи успехи в литературното творчеството и на чужд език!

Още снимки от новината

Национално състезание
Национално състезание
Национално състезание
Национално състезание
Национално състезание
Национално състезание

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев