Фестивал за учене през целия живот-Сливен

фестивал за учене през целия живот
20.10.2013 / 17:23

За откриването на фестивала г-жа Христова, директор на ОУ"Е.Багряна", прочете кратко обръщение. Ученето през целия живот е начин на мислене и всеки трябва да бъде отворен за нови идеи, решения, умения или поведение-каза тя. Гости на тържеството бяха: г-жа Дина Димитрова и г-жа Веселина Бонева-експерти и организатори от РИО-Сливен. Фестивалът е продължение на проект на МОН за популяризиране на ученето през целия живот-NELLII-Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот. Проявите се организират от РИО-Сливен и местен съвет за учене през целия живот. За втора година ОУ "Елисавета Багряна" е съорганизатор и място за провеждане на част от дейностите по проекта.

За укрепване на тялото, духа и здравето, в разучаване на красивите български танци в „Училище по танци”, премериха сили в надиграването с участието на танцов състав „Детелина” при ОУ „Елисавета Багряна” всички желаещи, както и деца от предучилищна възраст от школата за народни танци в ОДЗ „Елица”.

Към идеята "Да работим заедно в клубове и ателиета по проект „УСПЕХ” на МОН" се присъединиха участниците от: клуб „Пътешествие по света”, клуб „Да съхраним българското”, ателие „Сръчни ръце”, клуб „Млад журналист”, Клуб „Мажоретки”, клуб „Мини - футбол”, клуб „Уча и играя в интернет среда”, модерен балет „Да успяваме заедно”, клуб ”Моделирам и уча”, клуб ”В света на животните”, клуб „Забавна математика”. Участниците в ателие „Светът - пресътворен в боички и форми” подредиха изложба от творбите си.

В спортните прояви за малки и големи се включиха: Щафетно бягане под надслов „Мама, татко и аз” за деца от предучилищна възраст от ОДЗ „Елица" и техните родители; Волейбол с родители, учители и ученици и Мини – футбол и състезателни игри с ученици от І - ІV клас от ОУ"Е.Багряна"; Демонстрации на клуб по бойни изкуства „ГРИФОН” – Сливен. По време на спортните мероприятия бе осигурено присъствие на екипи от БЧК, които проведоха обучение по оказване на първа долекарска помощ.

Още снимки от новината

Откриване -слово от г-жа Христова
Гости, посетители и участници
Малките "Щурчета"
Малките "Щурчета"
Училище по танци
Училище по танци
Хорото
Хайде всички на хорото...
За всички е забавно
Малките "Щурчета"
Красивите"Мажоретки"
клуб по бойни изкуства „ГРИФОН"
клуб "ГРИФОН"
Малките отклуб "ГРИФОН"
клуб "ГРИФОН"
клуб "Моделирам и уча"
клуб "Моделирам и уча"
Готови за "ХЕЛУИН"
Готови за "ХЕЛУИН"
Страшните  тиквени фенери...
клуб „Да съхраним българското”
ателие „Светът-пресътворен в боички и форми” подредиха изложба
Да съхраним Българското
Да съхраним Българското
Да съхраним Българското
Да съхраним Българското
Математиците
Спорт
"В Интернет "
"Сръчни ръце"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев