Усмихни се!

Усмихни се!
06.10.2017 / 17:45

С много позитивни емоции, танци и грейнали от щастие лица, учители и ученици от ОУ "Елисавета Багряна" отпразнуваха заедно един от най- вдъхновяващите празници през годината- Международния ден на усмивката.

По традиция празникът се чества всеки първи петък на октомври. Автор на популярното усмихнато жълто личице, основен символ на Международния ден на усмивката, е американският рекламист Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г. В последствие той учредява Световния ден на усмивката, а днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Ето и любопитни факти за усмивката:

1. Усмивката предава емоция- свързва се с щастие, радост и романтика.

2. Химическа реакция- освобождава повече ендорфини от мозъка, които ни карат да се чувстваме щастливи

3. Физическо здраве- ендорфините имат действие на болкоуспокояващи. Освен че усмивката увеличава производството на хормона на щастието, тя намалява отделянето на кортизол – хормонът, който допринася за негативните чувства. Усмивките също така помагат за засилване на имунната система, защото отпускат тялото, като по този начин позволяват на имунитета да реагира по-бързо.

4. Облекчаване на стреса. Забавянето на дишането и промяната на изражението на лицето може да има незабавен положителен ефект върху намаляването нивото на стреса.

5. Отразяват се на успеха. Усмихнатите хора на снимки внушават доверие, компетентност и професионализъм.

Още снимки от новината

Усмихни се!
Усмихни се!
Усмихни се!
Усмихни се!
Усмихни се!
Усмихни се!
Усмихни се!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев