Ръководство, учители и ученици на ОУ "Елисавета Багряна" почетоха празника на Сливен

Димитровден - празник на град Сливен
26.10.2017 / 18:53

Ръководството, учители и ученици от ОУ "Елисавета Багряна" бяха сред присъстващите на площад "Хаджи Димитър" в Сливен, където се състоя тържествен ритуал по случай празника на града. Те поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци и показаха своето уважение към празника и проявата, организирана от Община Сливен.

Официалната церемония на централния площад започна с издигане на националното знаме на Република България, знамето на Сливен и Европейския съюз.

„Ние днес сме тук пред паметника на славните войводи и сливенски възрожденци, за да засвидетелстваме синовно преклонение пред нашия Сливен, съхранил ценностите и добродетелите на своите жители. Уникалната природа, богатата история и предприемчивостта на сливналии са превръщали родния град в притегателен център за инвестиции и туризъм, за по-добър и достоен живот”, заяви в приветственото си слово кметът на община Сливен Стефан Радев. „Днес ние имаме възможността да покажем воля и упоритост и да превърнем Сливен в истински европейски град, с високо качество на живот. И аз вярвам, че ще го постигнем. Това, което ние съградим, това ще остане на нашите деца”, каза още Радев. След приветствието, благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен беше отслужен от Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий.

С празнична Света литургия в катедралния храм „Свети Димитър” започна програмата на Община Сливен по повод 26 октомври – Димитровден, когато градът отбелязва своя празник. В къщата-музей „Добри Чинтулов” се състоя ритуал по вписване името на носителя на тазгодишната награда за литература и изкуство Ивайло Христов. Програмата продължи с тържествена церемония и изпълнения на оркестър "Канарите". В празничната вечер за сливналии беше организиран концерт и празнични фойерверки.

Още снимки от новината

Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"
Клуб "Млади възрожденци"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев