Начални учители участваха в обучение на издателство "Анубис"

Обучение
29.01.2018 / 16:17

Начални учители от ОУ "Елисавета Багряна" преминаха обучение на тема "Развитие на ключови компетентности у ученици в начален етап в контекста на новите учебни програми". Обучението беше организирано от издателска къща "Анубис" и се проведе в зала "Галерия" в хотелски комплекс "Национал" в Сливен. Лектор беше г-жа Радостина Тонева, главен учител в СУ "Добри Войников" - град София.

Целта на форума беше да запознае участниците в него с иновативни методи, техники, концепции и нови образователни ресурси. Бяха представени добри практики за приложение на проектно-базирано обучение, интегриране на информационни и комуникационни технологии в учебната работа и методи и техники за активно учене. Имаше възможност и за усъвършенстване на уменията на учителите за анализиране на учебни задачи с фокусиране върху активната роля на ученика и развитие на умения за съставяне на учебни задачи за развитие на ключови компетентности.

Обучителната програма е одобрена от Министерството на образованието и науката. Тя включваше презентации, работа по групи, дискусия и демонстрационни упражнения чрез платформата learningapps.org.

Участниците в обучението ще получат 1 квалификационен кредит.

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев