Валерия Андреева направи впечатляващо представяне на творчеството си пред ученици

Представяне на книжка пред учениците от ЦДО
15.03.2018 / 20:11

Талантливата писателка Валерия Андреева направи впечатляващо представяне на своето творчество пред ученици от ОУ "Елисавета Багряна". Повод за нейното гостуване беше да запознае първокласниците от целодневна организация с книжката си "Пролетните курабийки на Баба Марта". Безкрайни бяха въпросите на малчуганите, които не скриха вълнението си от дълго чаканата среща. Те се интересуваха колко време се пише една книга, лесно ли е да си писател, защо книжката "Пролетните курабийки на Баба Марта" носи това име, какво е посланието чрез нея, добри или лоши са героите и др. С усмивка на лице тя задоволи детското любопитство и със сигурност остави в съзнанието им мил спомен от тяхното запознанство, което се състоя във форума на училището.

"Да пишеш и да правиш книги, е като една игра с много труд, защото писателят играе с думите. Той съчинява играта", каза Валерия Андреева. Тя изрази радостта си от срещата си с най-малките ученици от ОУ "Елисавета Багряна" и заяви: "Радвам се, че имате прекрасно училище и добри учители, които има на какво да ви научат. За вас това е ценно време. Учете, мили деца, защото накъдето и да тръгнете, знанията, които тук научавате, са важни".

Валерия Андреева е автор на белетристика, поезия, пиеси за куклен театър, публицистика.

Завършила е българска филология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". В същия университет е завършила и втора специалност за публични словесни изяви, в основата на които е реториката.

Работи в областта на връзки с обществеността, реторика, журналистика. Има награди от литературни конкурси.

Автор е на книгите за възрастни: "Да откраднеш тайната на хляба" и "Грънчарят".

Написани за деца, с много обич и приятелско чувство, са пиесите "Къде са цветята", "Пролетните курабийки на Баба Марта", "Ореховото царство", "Срещи до Стария бряст".

Валерия Андреева "преобрази" своята пиеса за куклен театър "Пролетните курабийки на Баба Марта" и тя излезе в хартиено облекло като отделна книга.

Още снимки от новината

Представяне на книжка пред учениците от ЦДО
Представяне на книжка пред учениците от ЦДО
Представяне на книжка пред учениците от ЦДО
Представяне на книжка пред учениците от ЦДО

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев