Християна Василева отново прослави училището ни

Награждаване
05.05.2018 / 08:51

Християна Василева от 5. "в" клас от ОУ "Елисавета Багряна" завоюва поредния си голям успех по математика. Тя отново е носител на златен медал. Отличието този път е още по-впечатляващо и вълнуващо. Тя е сред медалистите от проведения квалификационен кръг за определяне на участниците в Азиатската математическа олимпиада SIMOC, която ще се проведе от 6 до 9 юли в Сингапур. Надпреварата беше между ученици от Русия, Малайзия, Виетнам, България, Индонезия, Мианмар, Узбекистан, Южна Корея, Бруней, Филипините, Монголия, Бангладеш, Хонг Конг, Лаос, Камбоджа, Китай, Тайланд и Сингапур.

"Гордея се, че съм възпитаник на ОУ "Елисавета Багряна" и името на училището се споменава с добро", каза Християна Василева.

Ученичката от ОУ "Елисавета Багряна" е носител на много отличия от национални и международни олимпиади по математика. Преди по-малко от два месеца тя стана лауреат в състезание, в което участваха ученици от 1. до 6. клас, класирали се на финал след проведени шест квалификационни кръга. Големият успех на Християна е напълно заслужен.

Повод за гордост е и още една новина покрай нея.

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави и награди медалистите от област Сливен от пролетния кръг на турнира "Математика без граници". Церемонията се проведе в зала "Май" на 3 май и беше организирана от ЦПЛР Детски комплекс - Сливен. На събитието бяха обявени финалистите на турнира, който ще се проведе в Несебър през месец юли. В общинската зала "Май" стана ясно, че Християна Василева е сред тях. В радостния момент тя беше подкрепена от свои близки, ръководството на ОУ "Елисавета Багряна" и учители.

Браво, Хриси! Гордеем се с теб!

Още снимки от новината

Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване
Награждаване

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев