Различни, но заедно

Различни, но заедно
18.05.2018 / 18:50

"Различни, но заедно" - под това мото се обединиха днес учениците от 1. "б" клас, с класен ръководител г-жа Петя Кондева. Днес малчуганите бяха домакини на гости от Испания, които заедно с директора на Младежки дом - Сливен, г-жа Таня Евтимова, доставиха много радост на първокласниците в класната им стая.

Доброволците от Испания – Паула, Давид и Яго, и г-жа Таня Евтимова изнесоха лекция на учениците и под формата на игра всички стигнаха до извода, че хората са еднакви, макар и различни по външност. Беше даден пример с различни сортове ябълки, които изглеждаха по различен начин, но разрязвайки ги се видя, че във вътрешността изглеждат еднакви. Децата знаеха и се съгласиха с мнението на своите гости, че всички трябва да се уважаваме и да бъдем винаги толерантни помежду си, независимо как изглеждаме.

Младежки дом - Сливен работи по проект "Различни, но заедно II", който се изпълнява по програма "Еразъм +" на ЕК. Целта на проекта е да се създадат и формират модели на поведение на младите хора в разбирането и приемането на различията на тяхното поведение, начин на живот и постигане на отношение на приемане на избора на другия.

Още снимки от новината

Различни, но заедно
Различни, но заедно
Различни, но заедно
Различни, но заедно

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев