Вълнуващи и запомнящи се тържества по проект "Твоят час"

Проект "Твоят час"
04.06.2018 / 16:15

С представителни изяви завършиха своята дейност клубовете по интереси по проект „Твоят час”. Вълнуващи и изпълнени с добро настроение, тържествата предизвикаха гордост и радост от добре свършената работа на учителите и учениците. Изявите бяха уважени от ръководството на ОУ „Елисавета Багряна”, родители и преподаватели.

Всеки от ръководителите на клубовете беше подготвил запомнящо се тържества, а децата дадоха всичко от себе си, за да покажат, че са талантливи и отговорни към възложените задачи.

На 30 май публична изява имаха клубовете „Многознайко“, „Децата и изкуството”, „Минифутбол”, ,,Приятели на руския език и култура”, „Моят град е Сливен”, „Спортни танци” и “Английски с песни и пиески“.

Децата от клуба на г-жа Мери Божкова – „Многознайко”, представиха две драматизации на любими български приказки – „Дядовата ръкавичка“ и „Горската аптека“. Част от тях изиграха приказката „Дядо и ряпа“ под звуците на песента „Чудо ряпа“. В продължение на около час всички бяха завладени от магията на приказките, което допринесе за доброто настроение у всички. Децата останаха доволни от своето представяне и бяха възнаградени с лакомства, а родителите с радост приветстваха своите малки актьори.

Учениците от групата по интереси „Децата и изкуството”, с ръководител г-жа Емилия Даскалова, представиха пет български народни приказки: „Най-скъпоценният плод”, „Най-хубавото”, „Най-хубавото птиче”, „Гостенчето на Хитър Петър” и „Мързелив, но досетлив”. Първокласниците репетираха с ентусиазъм и изиграха успешно поверените им роли. С настроение изпяха народните песни „Лаленце се люлее” и „На мегданя”. Родителите наградиха малките артисти с подаръци.

Ученици от 5. и 6. клас играха футбол и демонстрираха наученото по време на представителна изява на клуб "Минифутбол". Футболистите направиха състезателна игра и показаха всички умения, които придобиха по време на тренировките. Ръководител на клуб "Минифутбол" беше г-н Николай Колев.

Учениците от клуб ,,Приятели на руския език и култура”, с ръководител г-жа Валентина Стоянова, зарадваха многобройната си публика от родители, учители и съученици с прекрасните си изпълнения. Те пяха, рецитираха стихове, разиграха сценки от училищния живот, разказваха анекдоти. И всички се справиха чудесно с руския език. Доказаха, че наистина са ,,приятели на руския език и култура”.

Учениците от клуб „Моят град е Сливен”, с ръководител г-жа Жана Ташева, представиха своите знания под формата на състезание. Направиха виртуална разходка из забележителностите на града и за всеки верен отговор получаваха сладки награди.

Учениците от 2. „а”, „б” и „г” класове от клуб “Английски с песни и пиески“, с ръководител г-жа Таня Иванова, представи своята програма по проект „Твоят час” с кратки пиески от Маугли, Дядо и ряпа, „Роботите“ и музикалното изпълнение по приказката „Красавицата и звярът“. Танцьорките-маймунки ни забавляваха със своя весел танц, а песните допълваха жизнерадостното настроение на изпълнители и зрители.

Учениците от клуб „Аз и моето здраве”, с ръководител г-жа Ивелина Николова, проведоха представителна изява на 28 май. В предходни часове децата от 2 „в” клас подредиха интересна изложба от изработените от тях по време на проекта лапбуци. Красивите папки съдържат информация за важни правила в храненето, дневния режим, хигиената, ползите от спортуването и много други. Презентация, поднесена от ученици за ученици още повече обогати техните знания. Децата с голямо желание показаха какво са научили за здравословния начин на живот и представиха всяка част от своя лапбук. Учениците разбраха, че здравето е най-голямото богатство и то е в нашите ръце.

Учениците от клуб "Опознавам родината и родния край", с ръководител г-жа Руска Стоянова, проведоха представителна изява на 22 май. Учениците подредиха изложба от рисунки и съчинения, които написаха за родния град и родината. Разказаха какво са научили за родния край, четоха своите съчинения, рецитираха стихчета, пяха песнички за родината. Всички бяха весели и доволни.

На 4 май приключиха заниманията на четвъртокласниците от групата „Българският език – красив и звучен“ с ръководител г-жа Мария Кондева. В открития урок децата с желание се включиха в предложените им занимателни игри, игрословици, ребуси. Учениците показаха знания, които са натрупали в периода от първи до четвърти клас: умения да редактират текст, да откриват главни части на изречението, да определят видовете изречения по състав, да разграничават думите като части на речта, да откриват правописни и граматически грешки. Със своите знания и умения децата доказаха, че българският език е красив и звучен.

Второкласници показаха пред своите родители отлични знания по математика. Възпитаниците на г-жа Здравка Долушанова представиха под формата на различни интересни игри умения да събират и изваждат до 100 и да решават с лекота задачи с умножение и деление. Това стана на 23 април по време на публична изява на групата "Да направим математиката лесна". Събитието беше съпътствано с добро настроение чрез песни, стихотворения и гатанки.

На 23 април учениците от 2. "а" и 2. "д" кл. представиха пред своите родители и близки научени стихотворения и песни, свързани с българския език. След това забавляваха гостите със състезанието "Аз обичам български език", в което показаха своите знания и умения. За награда за своя упорит труд по време на проекта учениците получиха грамоти, лакомства и книжки, които да прочетат с удоволствие и радост. Ръководител на обучителната група "Моят час по български език" беше

г-ца Моника Попова.

Децата от клуба по спортни танци демонстрираха пред публиката своите танцови умения. Те танцуваха латиноамерикански танци ча-ча, румба и джайф, както и стандартни танци - английски валс, танго, куик степ. Ръководител на клуба беше г-н Али Мехмедов.

Благодарим на всички ученици за старанието и им пожелаваме незабравимо лято!

Още снимки от новината

Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"
Проект "Твоят час"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев