Наши ученици са отново първи

Коледен турнир
21.12.2018 / 17:50

Коледен турнир по футбол събра във физкултурния салон на ОУ "Елисавета Багряна" над 100 ученици от пет училища. Те премериха сили в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово, за да покажат, че спортът е здраве. Участниците бяха от ОУ „Елисавета Багряна“, СУ „Пейо Яворов“, ОУ „Панайот Хитов“, СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Константин Константинов". В учебните заведения се развиват превантивни спортни занятия от програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен.

Спортната проява беше открита от директора на ОУ "Елисавета Багряна", г-жа Величка Христова. Тя приветства участниците и пожела на всички успех. След това беше направена демонстрация по олимпийско карате от групата, водена от учителя по физическо възпитание и спорт, г-н Николай Колев. Каратистите са включени в проекта на Комисията и изпълняват успешни тренировки. Групата се състои от момичета и момчета от пети клас. Нашето училище е уникално със своята дейност, занимавайки учениците с олимпийско карате. Останалите участници в проекта имат дейности по футбол, волейбол, лека атлетика и спортни игри.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха таланти на училището-домакин на турнира. Те пяха и танцуваха. Коледно настроение внесоха коледари от 4. клас.

Веднага след демонстрацията и развлекателната програма започнаха футболните срещи между училищните отбори. Първи се класираха футболистите от ОУ "Елисавета Багряна", на второ място - от СУ "Пейо К. Яворов", а на трето място - от СУ "Константин Константинов". Отличените получиха подаръци от заместник – кмета Пепа Чиликова, която им пожела много здраве, светли празници и много успехи в училище и в спорта.

Организатор на Коледния турнир беше Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Сливен.

Още снимки от новината

Коледен турнир
Коледен турнир
Коледен турнир
Коледен турнир
Коледен турнир

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев