Наша ученичка присъства на среща, организирана от кмета Стефан Радев

Християна Василева
21.01.2019 / 20:30

Ученичката от ОУ "Елисавета Багряна", Християна Василева, присъства на среща в Община Сливен, организирана от кмета Стефан Радев. На срещата присъстваха ученици от сливенските училища, класирали се за участие в Тайландската международна олимпиадата по математика - TIMO 2019. Финалът ще се проведе през месец април тази година на остров Пукет, Тайланд.

Християна Василева беше отличена от престижното състезание по математика със сребърен медал. Тя получи своята грамота и медал от кмета Радев, който й подари календар на Общината и цветен албум с едни от най-емблематичните места на Сливенския край.

„Радвам се, че сте разбрали още от сега силата и стойността на образованието. Математиката е една от дисциплините, които ще Ви открие много възможности, и ще Ви помогне успешно да реализирате своя потенциал. Всяка една, решена от Вас задача, Ви обогатява и ще Ви помогне да постигнете мечтите си“, заяви по време на срещата си с децата кметът Стефан Радев. Той пожела на малките математици много здраве, успехи и да не спират да надграждат и прилагат наученото до момента.

От своя страна директорът на Детски комплекс – Сливен Георги Иванов изрази радостта си от факта, че доброто взаимодействие между директорите на училищата, учителите по математика и математическите школи в Детския комплекс дават отлични резултати. По този начин и град Сливен се представя достойно в престижни международни състезания.

На срещата присъстваха зам. - кметът Пепа Чиликова, директори на училища, сред които и г-жа Величка Христова, г-н Димитър Назъров, старши експерт по математика в Регионално управление на образованието, учителите по математика на отличените деца и техните родители.

Още снимки от новината

Християна Василева
Християна Василева
Християна Василева
Християна Василева
Християна Василева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев