Учители и ученици отбелязаха 24 май с празнично шествие

Празнично шествие
24.05.2019 / 18:35

Учители и ученици от ОУ "Елисавета Багряна" се включиха в шествието в Сливен, организирано по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Многолюдното шествие започна от Градската градина, премина по главната улица и стигна до площад „Хаджи Димитър“. То беше водено от мажоретни състави, Военния духов оркестър-Сливен и ученици с български трибагреници и буквите от българската азбука в ръце. Към тях се присъединиха кметът Стефан Радев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народните представители Мария Белова и Кольо Милев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова, граждани и гости на града, учители и ученици, преподаватели, студенти от филиалите на двете висши учебни заведения в Сливен – Технически университет-София и Медицински университет-Варна, както и културните институти.

На площад „Хаджи Димитър“ беше издигнато знамето на България под звуците на националния химн.

Кметът Радев поздрави всички българи, граждани на Сливен и гости на града.

След словото, ученици от сливенските училища поднесоха гирлянда от цветя на паметника на Хаджи Димитър и българските възрожденци.

Празникът продължи с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Още снимки от новината

Празнично шествие
Празнично шествие
Празнично шествие
Празнично шествие
Празнично шествие

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев