Балони полетяха в небето над ОУ "Елисавета Багряна"

Открит урок
06.11.2019 / 19:34

Балони с цветовете на българското знаме полетяха в небето над ОУ "Елисавета Багряна" в Сливен. Инициативата беше част от открит урок с учениците от целодневна организация на обучението от 3. "б" и 3. "д" клас, с учител г-жа Гергана Султанова. Върху балоните имаше написани послания, свързани със здравето. Така третокласниците заявиха, че животът изисква движение, а физическа активност не означава само спорт.

Емоционално премина урокът, който се състоя във физкултурния салон на училището. Той беше наситен с песни, гатанки и с движение. Имаше и специален гост - кинезитерапевтът Пламена Чиликова. Това гостуване даде възможност на учениците да се запознаят с още една професия отблизо и да научат повече за превенцията на гръбначните изкривявания. Пламена Чиликова даде насоки на децата как да се предпазят от гръбначни изкривявания, какви са причините за тях и отправи препоръки към родителите. Изключително полезна беше лечебната гимнастика, която тя направи с учениците.

На проявата присъстваха директорът на ОУ "Елисавета Багряна" г-жа Величка Христова, заместник-директорът г-жа Марияна Иванова, учителите г-жа Петя Кондева и г-жа Звезделина Георгиева и ученици от други класове.

Още снимки от новината

Открит урок
Открит урок
Открит урок
Открит урок
Открит урок
Открит урок

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев