ДИСТАНЦИОННА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА В ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА"

19.03.2020 / 10:04

Психологичната подкрепа и консултиране имат важна роля в процеса на подкрепа не само за учениците, но и на техните семейства. Затова е важно да продължим работата си с тях, макар и дистанционно в настоящите условия. Възможностите за социално взаимодействие са важни в развитието на езика, мисленето и нравствените разсъждения на децата.

Консултирането онлайн се използва широко от специалистите в сферата на психичното здраве – психолози, психотерапевти и други. Отдавна са познати неговите предимства, някои от които: навременност на интервенцията, удобство, повишаване на достъпността на услугите. При психологическото консултиране онлайн контактът между психолога и детето се осъществява чрез различни приложения за аудио и видео-връзка като Skype, Viber, Messenger, WhatsApp и пр. За една качествена и ползотворна онлайн консултация е необходимо двете страни да разполагат със сходно приложение за комуникация и достъп до интернет, но дори когато тези условия не са налице, консултацията би могла да се проведе в стандартен телефонен разговор.

Когато са заедно хората и общностите са издръжливи, вярват в позитивния изход, креативни са и имат способността да се справят успешно с кризите. В условията на глобална заплаха, ефективното преодоляване на надвисналата опасност се основава на личната отговорност, сътрудничеството, взаимната подкрепа и солидарността! За съжаление настъпилата вирусна инфекция поразява не само нашето тяло. Не по-малко страшно е, че заплашва да увреди и нашата психика… И докато лекарите работят денонощно, за да открият оръжието, с което да спечелят битката за нашия живот, то на полето на психиката сражението е в собствените ни ръце. От нас зависи дали ще излезем от тази битка и ще запазим достойнството си на човеци.

Във връзка с COVID-19 и установената дистанционна психологическа подкрепа при ОУ "Елисавета Багряна" гр. Сливен учениците, родителите и учителите имат възможност да се обърнат за психологическа помощ или съвет към нашия специалист- Татяна Николова /тел. 0876674282, email: tatyana_nikolova@yahoo.com, https://www.facebook.com/groups/3470183029664721/

Ще се справим заедно!

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев