Пореден голям успех за наши ученици

Николай Хаджистойчев
03.07.2020 / 16:20

Ученици от ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен постигнаха пореден голям успех в международно събитие. Николай Хаджистойчев и неговият брат Калоян Хаджистойчев отново прославиха училището, в което учат - този път с участието си в културния форум „Велики Преслав – история на цял един народ”. Проявата беше част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици. Организатор беше Община Велики Преслав, а патрон – вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Николай Хаджистойчев зае първо място в раздел „Стихотворение” в категорията на най-малките, а Калоян се нареди на почетното трето място в раздел „Живопис” в групата до 14 години.

Талантът на Николай и Калоян е забелязан сред 200 участници от седем държави - България, Австрия, Канада, Великобритания, Чехия, Франция и Молдова.

Николай и Калоян Хаджистойчеви са ученици в 4. и 5. клас в ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен. Те са едни от талантливите деца във все по-предпочитаното училище в града. Участват в множество конкурси от национално и международно значение. Николай обича да пише литературни творби. Калоян се изявява с рисунки, като през последната година се увлича в дигиталното рисуване и печели немалко награди.

Поздравления, момчета! Гордеем се с вас!

Още снимки от новината

Калоян Хаджистойчев

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев