STEM център ще бъде изграден в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен

05.01.2021 / 15:47

ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен е сред малкото училища в страната, които са одобрени за финансиране по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. В училището ще бъде създадена STEM лаборатория в областта на природните науки и математиката. Лабораторията по природни науки предвижда инсталиране на лабораторен остров с 12 работни места за експериментална работа и работен плот с вода за провеждане на опити. Използването на центъра ще бъде възможно при работа по общообразователни предмети, клубове по занимания по интереси и извънкласни дейности. Ще бъдат обхванати ученици от пети, шести и седми клас.

В рамките на проекта се предвижда създаване на единен център с нова физическа образователна среда, чрез устройства на съществуващи учебни пространства, оборудвани с техника за изучаване на природни и дигитални науки, както и промяна на учебното съдържание и методите на преподаване с фокус върху природните науки, инженерните науки и дигиталната грамотност.

Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM.

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев