Научно-практическа конференция "Проектно базирано обучение в българското образование - теоретични аспекти и методически решения".

Конференция
03.07.2023 / 16:18

На 29.06. - 01.07.2023 г. в Слънчев бряг се проведе Научно-практическа конференция "Проектно базирано обучение в българското образование - теоретични аспекти и методически решения".

Конференцията е заключителен етап от НП "Квалификация на педагогическите специалисти" - 2023 г.

Събитието беше организирано от МОН и Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Бургас. Специални гости на конференцията бяха проф. д-р Галин Цоков - министър на образованието и науката, г-н Димитър Николов - кмет на Община Бургас и г-жа Йорданка Ананиева - заместник- кмет.

Участие взеха експерти от Регионалните управления на образованието и 50 учители от цялата страна, преподаватели във висши учебни заведения и представители на МОН.

В рамките на конференцията се проведе Кръгла маса, в която участваха МОН, РУО и Департаментите за квалификация. На нея се обсъдиха проблеми в работата и перспективни промени в квалификацията на педагогическите специалисти.

Учителите взеха участие в обсъждане по темата за проектно базирано обучение в българското образование и представиха свои добри практики.

Област Сливен беше представена от г-жа Йорданка Стоилова - старши експерт за обучението в начален етап в РУО, Ралица Василева - учител по природни науки в ОУ " Елисавета Багряна" и Надежда Русева - учител в начален етап в ОУ "Елисавета Багряна".

Още снимки от новината

Конференция
Конференция
Конференция
Конференция
Конференция
Конференция

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев