Успешно осъществена мобилност по европейски проект: „Децата на Европа: Всички сме различни, всички сме еднакви”

Мобилност
08.11.2023 / 17:28

От 30.10.2023 г. до 05.11.2023 г. се осъществи мобилност на група педагогически специалисти в обучителен курс на тема: „Приобщаващо образование в класната стая на началното училище”, гр. Солун, Гърция, според дог. № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000150343.

Тематичната насоченост на обучителния курс бе пряко насочена към придобиване на знания, умения и компетенции, свързани с прилагане на практически насочени и иновативни обучителни методи при работа с ученици и родители. Учителите усвоиха и умения за прилагане на неформални методи за обучение при провеждането на занятия, свързани с възпитанието на учениците в дух на толерантност и уважение към чуждото мнение.

Една от основните цели на обучителния курс бе да подпомогне реализирането на проект: „Децата на Европа: Всички сме различни, всички сме еднакви”/ „Children of Europe: All different, all the same”, който се осъществява в ОУ „ Елисавета Багряна” гр. Сливен в периода от 2023 г.- до 2024 г. по програма Еразъм +, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Училищно образование”.

Участието в този курс ще подпомогне учители и ученици да вървят заедно към преодоляване границите на различията така, че да станат по- отворени към света, по-толерантни и по-активни граждани на Европа.

Още снимки от новината

Мобилност
Мобилност
Мобилност
Мобилност
Мобилност
Мобилност
Мобилност
Мобилност

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев