Наша ученичка подобри национален рекорд в плуването

Дияна Димова
04.01.2018 / 15:45

"Удовлетворена съм от успеха си в Ниш, Сърбия". Това заяви ученичката от ОУ "Елисавета Багряна" Дияна Димова, която в края на миналата година подобри националния рекорд на 50 м делфин при родените през 2006 година по време на турнира по плуване в Ниш, Сърбия. Димова завърши първа за 32,18 секунди.

"И преди съм имала големи успехи, но това, че състезанието беше в Ниш и беше международно ме кара да се чувствам удовлетворена. Направих рекорд и съм доволна от себе си", каза още Дияна. Тя допълни, че се чувства отговорна към училището, в което учи, към директорката г-жа Величка Христова и една такава задача тя определи като дълг към учебното заведение, за което иска да се говори с добро.

Дияна Стоянова Димова е състезателка на клуб "Сливен 2000". Неин треньор е Красимир Гюзелев, на когото тя благодари за успехите си в плуването. Дияна благодари и на семейството си, което е винаги с нея и я подкрепя.

Ето какво каза още Дияна в интервю за сайта на ОУ "Елисавета Багряна":

- Дияна, трудно ли се съчетава училището със спорта?

Дияна Димова: Не. Училището и спортът са в различно време.

- От колко време се занимаваш с плуване?

Дияна Димова: Професионално се занимавам със спорта от три години и половина.

- Кое от спорта ти помага в класната стая?

Дияна Димова: Това, което от спорта ми помага в класната стая, е организацията, дисциплината и амбицията ми да се справям добре с поставените ми задачи.

- Кой е любимият ти предмет?

Дияна Димова: География и икономика е любимият ми предмет.

- Каква ученичка си?

Дияна Димова: Обичам да се старая да имам отлични оценки.

- Какви отличия в спорта имаш до момента?

Дияна Димова: Имам 10 купи от международни състезания, две отборни купи, както и 65 златни, 13 бронзови и 45 сребърни медали.

- Ти си отличена в класацията „Млади надежди“. Добрата новина дойде по време на официалната церемония по награждаване на най-добрите спортисти и треньори на 2017 година, организирана от Община Сливен. По това време ти беше в Ниш. Как се почувства, когато разбра за това отличие?

Дияна Димова: Почувствах се много щастлива. Много съм благодарна на своя треньор Красимир Гюзелев, защото благодарение на него постигнах всичките си победи. Благодаря и на семейството си за подкрепата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Основно училище "Елисавета Багряна" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев